Reizen per trein wordt lastiger

De nieuwe dienstregeling die NS en concurrenten Connexxion en Veolia komende zondag invoeren, maakt reizen per spoor veel moeilijker. Dit zegt reizigersvereniging Rover. Volgens NS vervallen er 120 ritten per week, doordat ’s avonds meer baanvakken onderhouden worden door ProRail. Zo kan bijvoorbeeld opeens de trein van middernacht naar Amsterdam vervallen, als het een dinsdag is in een week met een oneven nummer. Welke trein precies rijdt en hoe laat, hangt af van de dag en de week. Het antwoord zou in het spoorboekje moeten staan. Of niet, maar dan staat het op internet, zegt NS. Of op een aanplakbiljet. NS moet in 2008 wel 28 miljoen euro extra betalen voor het gebruik van het spoornet. NS en Rover hebben hierover een klacht ingediend bij de Vervoerkamer Nederlandse Mededingingsautoriteit. (NRC)

Vind een lijst met geschrapte treinen op nrcnext.nl/mijnnext