Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met historica Evelien Gans over haar dubbelportret Jaap en Ischa Meijer. Vader en zoon, die als respectievelijk historicus en journalist de geschiedenis van het Nederlandse jodendom in de 20ste eeuw belichamen. Verder o.a. aandacht voor de voorstelling De Saaiheid is te snijden van het collectief Susies Haarlok en een gesprek tussen Esmé Wiegman, Kamerlid voor de ChristenUnie en Ellen ter Gast, die promoveert op genetische modificatie bij muizen. Radio 5, 18.00-19.00u.

Kunststof. Jan Rot, zanger/componist en schrijver, vertelt over zijn hertalingen van o.a.Ein deutsches Requiem van Brahms, dat deze maand als Een Hollands Requiem zal worden uitgevoerd. Op 9 december viert hij zijn vijftigste verjaardag groots in Carré onder het motto ‘Weg met de jeugd’. Radio 1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Joost Veerkamp, uitgever bij Éditions obscures. Het verhaal Vissen met vader wordt voorgelezen door de schrijvende boer Jan Hidding en verder o.m. een gesprek met Afghanistan-reiziger Joost Janmaat over de veranderde cultuur in Kabul. Radio 6, 19.00-22.00u.