OCW eist geld terug van islamitische school Helmond

Den Bosch, 6 dec. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) eist 845.000 euro terug van de Stichting Islamitische Scholen (SIS) Helmond. Dat heeft landsadvocaat Jan Pas gisteren gezegd voor de rechtbank in Den Bosch, waar hij het ontslag vroeg van de voorzitter en de penningmeester van basisschool SIS. Het tweetal wordt verdacht van fraude. Beide bestuurders zouden sinds 2004 zichzelf en acht mensen uit hun omgeving op de loonlijst van SIS hebben gezet. Het werk waarvoor ze werden betaald zouden ze nooit hebben verricht. De vermeende fraude ging volgens Pas ten koste van het onderwijs. SIS Helmond erkent dat er fouten zijn gemaakt, maar vecht de hoogte van het terug te betalen bedrag aan. De rechtbank doet op 30 januari uitspraak.