Nog meer regen

De eerste dagen van december is er al veel regen gevallen in Nederland en er komt de komende dagen alleen maar meer bij. De temperaturen gaan geleidelijk een paar graden omlaag.

Een complexe storing met meerdere regengebieden passeert vanavond, vannacht en morgenochtend en brengt op veel plaatsen tussen 15 en 25 millimeter neerslag. Daarbij staat aan zee een harde zuidwestelijke tot westelijke wind. Opmerkelijk zijn de hoge temperaturen die voor de komende nacht worden verwacht. Met rond 10 of 11 graden zijn die dichtbij de hoogste waarden die in december mogelijk zijn.

Morgenochtend trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg, waarna we een afwisseling krijgen van wolken en kortdurende opklaringen. Vanaf zee drijven nog steeds enkele buien het land over. Bij een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde westelijke wind lopen de temperaturen op tot tussen 10 en 14 graden.

Tijdens het weekeinde houdt het wisselvallige weer aan. Zaterdag begint aardig met nu en dan zon en een tijdelijk afnemende wind. Later neemt de bewolking weer toe en volgt regen. Zondag ligt een lagedrukgebied op de Noordzee waaromheen buien vanaf zee het land op draaien. Tussendoor is er nauwelijks ruimte voor de zon. De temperaturen doen een stapje terug, maar met 7 tot 9 graden blijven ze wel hoger dan de gemiddelden over december.