iPod nu ook met DAB radio

robi_with_ipod_black_1.jpgDe iPod mag dan de meest populaire digitale muziekspeler  zijn, het blijft vreemd dat er geen radio op het apparaat zit. Terwijl elke concurrerende mp3-speler van een paar tientjes die wel heeft. Wie weet waarom, mag het zeggen.
Naast Apple’s losse FM-uitbreiding (49 euro) is er nu ook een chiquere variant op de markt: de Roberts Robi Radio (69 euro) kan zowel digitale radiozenders (via DAB) als FM ontvangen. De Robi is wel een tikkie zwaarder dan de Apple-radio: 30 v.s. 16 gram, maar daar zul je niets langzamer door fietsen.
chronos_dock.jpgNet zoals andere accessoires wordt de Robi gevoed door de accu van de iPod zelf. Digitale radiozenders kun je ook beluisteren via de Chronos Dock, een  wekkerradio met iPod dock en een gecombineerde DAB/FM ontvanger. De geraffineerde alarmfunctie lijkt op die van een mobiele telefoon, waar je voor werkdagen en weekeinden een andere alarmtijd kunt instellen. 199 euro blijft echter een hoop geld voor een apparaat dat je uit de slaap haalt.