Gomes is fiducie in leiding PSV kwijt

Jan Reker gaat alles in het werk stellen om ook het contract van doelman Heurelho Gomes te verlengen. De algemeen directeur van de landskampioen, die deze week Ibrahim Afellay en Carlos Salcido langer vastlegde, vernam gisteren dat de Braziliaanse doelman teleurgesteld is in de club uit Eindhoven. „Het vertrouwen is weg”, stelde Gomes in het tijdschrift Voetbal International.

Gomes meent dat de onderhandelingen over het openbreken en verlengen van zijn huidige contract, dat tot de zomer van 2011 loopt, te lang hebben geduurd. „De club stelde mij in september al voor om de verbintenis tot 2013 te verlengen. Ik zou tot dan bij PSV blijven, daarna zou ik met de hele familie naar Brazilië terugkeren. Ze zijn hun afspraken echter niet nagekomen. Ik ben nu niet meer blij met het voorstel. Ik teken niet.”

Gomes voelt zich niet alleen aan het lijntje gehouden. Hij maakt zich ook zorgen over PSV. „Ik ben niet blij met de warrige situatie. Opeens is de trainer weg, dan krijgen we een nieuwe voor slechts een paar weken en dan komt er in januari weer een nieuwe trainer. Ook die staat maar een paar maanden voor de groep”, aldus de doelman die zich prettiger voelde bij PSV in de periode dat Guus Hiddink daar trainer was.

Reker benadrukt dat PSV graag tot 2013 met Gomes verder wil. „Maar we hebben wel de goedkeuring van de Raad van Commissarissen nodig. Daar gaat tijd over heen. Daardoor is er bij Gomes onduidelijkheid ontstaan. Maar we willen dolgraag door met onze fantastische doelman”, zei Reker. (ANP)