Een stroomstoot van 50.000 volt

Een stroomstoot van 50.000 volt Gravesend. De Britse politie oefent met een Taser-wapen tijdens een politietraining in Kent, Zuidoost-Engeland. Een Taser is een elektrisch wapen, dat het slachtoffer van een afstand verlamt met een schok van 50.000 volt. De Britse politie gebruikt het wapen sinds 2003. Uit Amerikaans onderzoek, dat vorig jaar werd gehouden, is gebleken dat het wapen gevaarlijker is dan gedacht. In de VS zijn de afgelopen tien jaar meer dan 184 mensen overleden. In oktober overleed een Pool op een vliegveld in Canada nadat hij door beveiligingspersoneel was neergeschoten met een Taser. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International waarschuwt al enkele jaren voor het gebruik van de elektrische pistolen omdat er niet genoeg bekend is over de gevolgen van de stroomstoot. Foto AFP/ Carl de Souza British police officers (L) use a taser gun on a mock suspect during training at the Metropolitan Police Specialist Training Centre, in Gravesend, Kent, in south-east England, 05 December 2007. A Taser is an electroshock weapon meant to stun a targeted subject from a distance. Taser guns are to be issued to a select number of British police officers as part of a pilot scheme in the UK. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA AFP

De Britse politie oefent met een Taser-wapen tijdens een politietraining in Kent, Zuidoost-Engeland. Een Taser is een elektrisch wapen, dat het slachtoffer van een afstand verlamt met een schok van 50.000 volt. De Britse politie gebruikt het wapen sinds 2003.

Uit Amerikaans onderzoek, dat vorig jaar werd gehouden, is gebleken dat het wapen gevaarlijker is dan gedacht. In de VS zijn de afgelopen tien jaar meer dan 184 mensen overleden. In oktober overleed een Pool op een vliegveld in Canada nadat hij door beveiligingspersoneel was neergeschoten met een Taser.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International waarschuwt al enkele jaren voor het gebruik van de elektrische pistolen omdat er niet genoeg bekend is over de gevolgen van de stroomstoot.