Tom Boonen heeft een nieuw lief (16)

DCF07_CYCLING_TOUR__0912_03.132.jpgBelangrijk nieuws in België. En eindelijk gaat het eens niet over Joëlle Milquet, Jo Vandeurzen of Bart Somers. Maar over Tom Boonen, de bekende Belgische (of Vlaamse?) wielrennen. Wat er met hem is? Tom Boonen (27) heeft een nieuw lief. Ze is 16 en ze komt uit Nederland.

Het Laatse Nieuws trok er gisteren een spread voor uit - twee volle krantenpagina’s. En HLN wordt niet op tabloid-formaat gedrukt, dus dat zijn flinke pagina’s. Terzake, het serieuze actualiteitenprogramma van de VRT had ook een item.

Sophie van Vliet is pas zestien, maar ze ziet er niet alleen ouder uit dan dat, ze is ook al heel wijs voor haar leeftijd, verzekert Tom Boonen in het interview met HLN. Op de website van de krant is inmiddels een discussie aan de gang over de vraag of dat wel kan, zo’n jonge vriendin. Ene ‘stijn’ merkt op: ,,Da kind wil mischien zonder steunwielkes leren rijden?”

Trouwens: excuses dat het de afgelopen weken een stil was op dit blog. Ik had het een beetje druk met het echte nieuws uit België. Een deel van de verhalen die ik daarover schreef is hier te vinden