Wereldrecord, ondanks een zwerm bijen

Wereldrecord, ondanks een zwerm bijen Kandy. Een zwerm bijen heeft gisteren de vijfdaagse cricketwedstrijd tussen Sri Lanka en Engeland minutenlang stilgelegd. Nadat één van de umpires tijdens de testmatch in het Sri-Lankese bergstadje Kandy de bijen vlak boven het veld had ontdekt, lieten de spelers zich direct vallen en bleven stil op de grond liggen terwijl de zwerm langzaam overtrok. De wedstrijd was om twee andere reden van historische betekenis. Bowler Muttiah Muralitharan, de enige Tamil in de Sri-Lankese nationale ploeg, vestigde maandag op hetzelfde veld in Kandy, zijn geboorteplaats, een wereldrecord toen hij zijn 709de wicket veroverde in testmatches. Het oude record stond op naam van de Australiër Shane Warne. In de Sri-Lankese kranten verdreef ‘Murali’ daarmee voor één dag het nieuws over de burgeroorlog van de voorpagina’s. Die kostte sinds 1983 al 70.000 Sri-Lankezen het leven. Hoewel ‘Murali’ tot de Tamil-minderheid behoort is hij ook onder Singalezen zeer populair. Tussen de bijen door vestigde batsman Kumar Sangakkara (midden met blauwe helm) gisteren een wereldrecord. Hij is de eerste in de 130-jarige geschiedenis van het testcricket die in vier duels op rij een score boven 150 runs haalde. Foto AP/Gareth Copley Sri Lankan batsmen, England fielders and umpires all lie on the ground as swarm of insects stops play during the first Test match at Asgiriya International Stadium, Kandy. Sri Lanka Tuesday Dec. 4, 2007. (AP Photo/Gareth Copley/PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE ** Associated Press

Een zwerm bijen heeft gisteren de vijfdaagse cricketwedstrijd tussen Sri Lanka en Engeland minutenlang stilgelegd. Nadat één van de umpires tijdens de testmatch in het Sri-Lankese bergstadje Kandy de bijen vlak boven het veld had ontdekt, lieten de spelers zich direct vallen en bleven stil op de grond liggen terwijl de zwerm langzaam overtrok.

De wedstrijd was om twee andere reden van historische betekenis. Bowler Muttiah Muralitharan, de enige Tamil in de Sri-Lankese nationale ploeg, vestigde maandag op hetzelfde veld in Kandy, zijn geboorteplaats, een wereldrecord toen hij zijn 709de wicket veroverde in testmatches. Het oude record stond op naam van de Australiër Shane Warne.

In de Sri-Lankese kranten verdreef ‘Murali’ daarmee voor één dag het nieuws over de burgeroorlog van de voorpagina’s. Die kostte sinds 1983 al 70.000 Sri-Lankezen het leven. Hoewel ‘Murali’ tot de Tamil-minderheid behoort is hij ook onder Singalezen zeer populair. Tussen de bijen door vestigde batsman Kumar Sangakkara (midden met blauwe helm) gisteren een wereldrecord. Hij is de eerste in de 130-jarige geschiedenis van het testcricket die in vier duels op rij een score boven 150 runs haalde.