Voorlopige licentie nieuwe wielerploeg Team High Road

Aigle, 5 dec. De wielerploeg Team High Road van de Amerikaanse manager Bob Stapleton heeft onder voorbehoud een ProTour-licentie voor 2008 gekregen. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI gisteren meegedeeld. Team High Road is voortgekomen uit T-Mobile, gesponsord door Telekom. Het Duitse telecommunicatieconcern beëindigde vorige week wegens een reeks dopingschandalen de sponsoring. Stapleton wil de ploeg in dezelfde samenstelling voortzetten op de ProTour-licentie van T-Mobile. De UCI vindt dat goed, maar wil van de steenrijke Amerikaan een degelijke financiële onderbouwing zien. Stapleton kreeg naar verluidt 25 miljoen euro van T-Mobile voor de afkoop van het contract. Het Duitse bedrijf had een verbintenis die tot 2010 liep. De Kazachstaanse ploeg Astana kreeg ook een ProTour-licentie, met de kanttekening van de UCI dat de ploeg een strikt antidopingbeleid moet voeren. Astana haalde dit jaar de hele ploeg uit de Ronde van Frankrijk na een positieve dopingtest van kopman Aleksandr Vinokoerov. Manager is nu de Belg Johan Bruyneel.