Veel regen

De herfstmachine draait al een tijdje op volle toeren en de eerste decemberdagen zijn behoorlijk nat verlopen. Nieuwe regenstoringen trekken echter richting West-Europa en zorgen voor nog meer regenwater.

Tijdens pakjesavond volgt een kleine weersverbetering. Een regengebied trekt naar Duitsland en op een paar lichte buitjes in het noorden en zuidwesten na is het droog. Soms klaart het ook even op, maar doordat het nog altijd redelijk waait en we ons nog steeds in zachte lucht bevinden, wordt het komende nacht niet kouder dan 7 tot 9 graden.

Morgenochtend komt een volgende regenzone naar ons land. Eerst valt wat lichte regen, maar in de loop van de (na)middag gaat het in het hele land stevig regenen. Ook de wind speelt een belangrijke rol. Boven land waait de wind vrij krachtig, kracht 5 en aan zee waait het af en toe stormachtig, kracht 8. De temperatuur loopt weer hoog op en komt uit op 11 tot 13, lokaal 14 graden.

Vrijdag komt de temperatuur na een zeer milde nacht opnieuw in de dubbele cijfers uit. De bewolking is in Midden- en Zuid-Nederland hardnekkig en hier vallen nog enkele fikse buien. In het noorden krijgt de zon ook even de ruimte. De wind lijkt iets in kracht af te nemen.

In het weekend ligt een depressie in de buurt van ons land zodat het dan wisselvallig is. De temperatuur komt wel iets lager uit. ’s Middags wordt het een graad of 8 en tijdens de nachtelijke uren daalt het kwik naar 3 tot 5 graden.