Tennisster Seles wil rentree maken

Monica Seles wil volgend jaar in Key Biscayne haar rentree maken op de tennisbaan. Dat verklaarde de voormalige nummer één van de wereld gisteren, twee dagen na haar 34ste verjaardag.

„Ik ben nog steeds gek op tennis, dat is niet veranderd”, zei Seles, die in 2003 op Roland Garros haar laatste partij speelde. Een gebroken botje in haar rechtervoet leidde een reeks aan blessures in die een comeback verhinderde.

Het zou haar tweede terugkeer na lange afwezigheid betekenen. In 1993 werd Seles op een toernooi in Hamburg op de baan door een verdwaasde fan van concurrente Steffie Graf in de rug gestoken.

Een comeback wil Seles haar mogelijke deelname aan het toernooi van Key Biscayne – eind maart – zelf niet noemen. „Een compleet seizoen kan ik niet meer aan. Ik denk eerst over deelname aan de grandslams en een paar andere grote toernooien”, zei Seles in de Los Angeles Times.

Seles, in 1973 geboren in Novi Sad, speelde zowel voor Joegoslavië als voor de Verenigde Staten. Ze speelde haar eerste toernooi als professional in 1988, op veertienjarige leeftijd. Toen woonde ze met haar familie al twee jaar in Amerika, waar ze les kreeg op de befaamde tennisacademie van Nick Bollettieri.