Onderzoek beleving computerspellen

EINDHOVEN. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een Game Experience Lab opgericht om onderzoek te doen naar de beleving van computerspelletjes. Het onderzoek richt zich op de verschillende gebruikers van computerspelletjes, onder wie ouderen en gezinnen met kinderen. Het nieuwe laboratorium in Eindhoven kent drie ruimtes: een woonkamer en een studeerkamer voor de zogeheten gamers en een controle/observatiekamer voor de onderzoekers. Computerspelletjes zijn enorm populair, maar volgens de TU/e is er nog veel onzekerheid over de mogelijke effecten op mensen. Beter inzicht in `gamebeleving` kan bijdragen aan toepassingen van computerspellen voor onderwijs, training en gezondheidszorg. Het onderzoek duurt ruim twee jaar en maakt deel uit van een internationaal project waaraan een aantal Europese universiteiten en onderzoeksbureaus deelneemt.