Nokia gaat muziek weggeven aan kopers van mobieltjes

Rotterdam. Telefoonfabrikant Nokia gaat een jaar lang gratis muziek verstrekken aan kopers van een nieuw mobieltje. Nokia sloot daarvoor een contract met platenmaatschappij Universal, die eerder dit jaar het exclusieve contract opzegde met de grootste onlinemuziekwinkel van dit moment, Apples iTunes Store. De Universal Music Group is een onderdeel van het Franse mediaconcernVivendi, de grootste muziekmaatschappij ter wereld. De gratis muziek is alleen afkomstig van Universal-artiesten, maar Nokia vertelde vandaag tijdens een persconferentie in Amsterdam dat er ook gesprekken met andere grote platenmaatschappijen worden gevoerd. De Nokia Music Store is voor Nederlandse gebruikers op dit moment nog niet toegankelijk. Halverwege 2008 zou het nieuwe muziekaanbod moeten ingaan.