Kabouter Plop gaat toch niet voetballen

Kabouter Plop wordt toch niet de baas van de Belgische voetbalclub KV Turnhout. Dat heeft de directie van de entertainmentgroep Studio 100 gisteren beslist. Volgens Studio 100 is de schuldenberg van de voetbalclub die uitkomt in de Belgische derde klasse veel te hoog.

De gemeenteraad van Turnhout had afgelopen maandagavond nog de weg vrijgemaakt voor een overname. Zo zou KV Turnhout opnieuw de toestemming krijgen om op zondagmiddag te voetballen, want Studio 100 wou van het voetbal weer een gezellig familie-uitstapje maken. Turnhout speelt nu in een stadion dat eigendom is van de gemeente en moet op zaterdagavond zijn wedstrijden spelen. Bovendien is er ook een verbod op voetbal in eerste klasse. De club staat bovenaan de derde klasse B, wil graag hogerop, maar kampt met een hoge schuld. Hoe hoog die is, zei Studio 100 niet. Volgens het stadsbestuur bedraagt de schuld 250.000 euro.

Studio 100 zegt de inspanningen van de gemeente en de club te waarderen, maar dat bij nader inzien een voetbalclub toch niet past in de bedrijfsstrategie. Studio 100 maakt tv-programma’s als Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat en Wizzy & Woppy. De groep is ook bekend van musicals, het meisjestrio K3 en drie pretparken in België. Studio 100 is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 280 medewerkers en is goed voor een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro. Volgens zakenbankiers is het bedrijf ondertussen 120 miljoen euro waard.