Internet Weblog van de dag

Mike Huckabee.

Tom-Jan Meeus, correspondent in de VS voor NRC Handelsblad, volgt de aanloop naar de Amerikaanse presidentskandidaten op zijn weblog ‘De race van 2008’. „Het nieuwe wonder van de Republikeinen is Mike Huckabee”, blogt hij. „In het weekeinde nam hij de leiding in de peiling in Iowa. Dat zegt niet veel, omdat de uitslag van die voorronde nauwelijks te voorspellen is. Maar de aandacht heeft hem goed gedaan. Hij staat nu ook nationaal tweede en loopt snel in op de tobbende Giuliani. Wie is deze Huckabee? Oud-predikant, oud-gouverneur van Arkansas. En een man met zeer weinig kennis van de internationale arena: over de meeste vraagstukken moet hij zijn opvatting nog bepalen. Het werd gisteravond (vannacht Ned. tijd) pijnlijk duidelijk tijdens een etentje met politiek journalisten. Onderstaande dialoog tussen David-Paul Kuhn, verslaggever van het onvolprezen The Politico, en Huckabee had ruim 24 uur plaats nadat de Amerikaanse inlichtingendiensten bekendmaakten dat Iran in 2003 zijn nucleaire wapenprogramma had stopgezet: Kuhn: I don’t know to what extent you have been briefed or been able to take a look at the NIE report that came out yesterday … Huckabee: I’m sorry?”

Kijk de komende maanden voor meer over de aanloop naar de presidentsverkiezingen: nrc/race08