Huis Pim Fortuyn in Rotterdam naar nieuwe eigenaar

Rotterdam, 5 dec. Het voormalig woonhuis van Pim Fortuyn in Rotterdam, Palazzo di Pietro, is gisteren verkocht. Dat meldden de kopers vandaag. De nieuwe eigenaren zijn Hans den Hartog en Marinus van Pommeren, die in het pand aan het G.W. Burgerplein een assurantie- en adviesbureau vestigen. Het pand was eigendom van de Haagse vastgoedhandelaar Chris Thunnessen. Hij wilde het alleen van de hand doen aan mensen die het woonhuis en de inventaris wilden bewaren voor de toekomst. Gisteren maakte uitgeverij De Bezige Bij ook bekend dat de erven Fortuyn toestemming hebben gegeven voor een biografie van Pim Fortuyn. Socioloog Leonard Ornstein gaat promoveren op de biografie. Ornstein is als parlementair redacteur verbonden aan het tv-programma Buitenhof. De erven stellen daartoe het archief van Fortuyn exclusief voor hem open.