Echtscheiding is energie-inefficiënt en slecht voor het milieu

Rotterdam. Scheiden is slecht voor het milieu. Door het toenemend aantal scheidingen stijgt het aantal huishoudens wereldwijd veel sneller dan de bevolking, schrijven onderzoekers van de Michigan State University deze week in de Proceedings of de National Academy of Sciences (early edition). Gemiddeld tellen huishoudens van gescheiden mensen 1,1 tot 1,8 personen minder dan die van gehuwden. En dat is inefficiënt. In 2005 gaven in de VS huishoudens van gescheiden mensen 46 procent meer uit aan elektriciteit en 56 procent meer aan water per persoon dan huishoudens van gehuwden. De invloed van de mens op het milieu is al vaak onderzocht aan de hand van bevolkingsomvang en -groei, maar niet eerder aan de hand van de grootte van het huishouden.