De manager

Nuria Reques (35) foto Johannes van Assem 22-11-2007, den haag Nuria Reques, Meetlat Assem, Johannes van

Naam: Nuria Reques (35)Studie: Politicologie, Leiden (1990-1996)Werk: Teammanager bij ING NederlandHuis: herenhuisDraagt: zakelijke kleding, vrijdag casualBruto maandsalaris: 4.600 euro

Wat doet een politicoloog bij een bank?

„Toen ik afstudeerde kwam net de IT-sector heel erg op. Daar kreeg je al snel een lease-auto. Ik onderneem graag en ik houd wel van auto’s. Ik begon als programmeur en maakte al snel carrière. Als politicoloog word je als generalist opgeleid. Uiteindelijk ben ik bij de Divisie Intermediair van ING terechtgekomen. Ik stuur 23 mensen aan.”

Bouw je bewust aan je carrière?

„Ja. Ik weet welke diploma’s ik wil halen. Ik ben nu met een ‘black belt-opleiding’ bezig. Dat is helemaal hip, elk groot bedrijf heeft het. Daarbij leer je hoe je een afdeling efficiënt kunt inrichten.”

Wat wilde je vroeger worden?

„Politie te paard. Echt waar. Dat lijkt me nog steeds erg leuk. Nederland veiliger maken. Ik heb me ooit opgegeven voor de vrijwillige politie, maar dat ging dan weer niet omdat ik overgekwalificeerd was. Ik doe ander vrijwilligerswerk, ik help ex-gedetineerden aan een baan. Het is voor mij een soort morele plicht.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

„Die politiedroom laat me niet los. Maar het zou nu wel een stap terug zijn. Ik vind het leidinggeven ook leuk. Ik ben moeder van twee kinderen, dus daar zoek ik de balans in.”

Leendert van der Valk