Aandeelhouders stemmen in met aankoop Tele Atlas

Amsterdam, 5 dec. De aandeelhouders van Tomtom, de producent van navigatiesystemen, hebben gisteren hun goedkeuring verleend aan de overname van kaartenmaker Tele Atlas. Bijna 70 procent van de aandeelhouders stemde op een buitengewone aandeelhoudersvergadering voor het bod. Niemand stemde tegen. Bestuursvoorzitter Goddijn van Tomtom zei tijdens de vergadering te verwachten dat de Europese Commissie toestemming zal geven voor de overname. De Europese Unie kondigde onlangs aan dat zij de geplande overname extra onder de loep neemt. Tomtom heeft al ongeveer 30 procent van Tele Atlas in handen en verwacht de overname in april 2008 af te ronden. Om de overname ter waarde van 2,9 miljard euro te financieren heeft het bedrijf voor 500 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgegeven.