Uiterst wisselvallig

Na het relatief rustige intermezzo van vandaag pakt de atmosfeer in onze omgeving snel weer een stuk steviger uit. De komende dagen is het uiterst wisselvallig, met veel regen.

De aangevoerde lucht is redelijk mild, waardoor de middagtemperaturen tot en met vrijdag in de dubbele cijfers komen. Momenteel bevinden we ons in zachte lucht, met onder de bewolking vannacht in eerste instantie een temperatuursdaling naar 6 of 7 graden.

In de loop van de nacht loopt de temperatuur echter alweer op, doordat een aantrekkende wind nog wat mildere lucht vanuit het zuiden aanvoert. Vanavond kan het langs de oostgrens wat miezeren, maar het blijft vannacht droog.

Morgen wakkert de zuidelijke tot zuidwestelijke bries nog wat verder aan en er nadert een front. In de tweede helft van de ochtend begint het in het westen te regenen en die neerslag spreidt zich in de eerste middaguren tot over de oostgrens uit. De maximum temperaturen schommelen rond de 12 graden.

Als de neerslag in de loop van de nacht naar donderdag voorbij is, volgt een overwegend droge donderdagochtend. Daarna keren de buien terug, met kans op onweer en hagel, en die houden tot in het weekeinde aan. Dat is tevens het moment waarop de instromende lucht killer wordt, en de middagtemperatuur daalt naar een graad of 8.