tv film

tv film Dave (Ivan Reitman, 1993) SBS6, 14.05-16.05u. Volstrekt onwaarschijnlijke, maar ongeforceerde, innemende komedie over een door en door fatsoenlijke eigenaar van een uitzendbureau die een treffende gelijkenis vertoont met de Amerikaanse president en diens plaats inneemt. Met Kevin Kline als de president én de lookalike.

Dave (Ivan Reitman, 1993)SBS6, 14.05-16.05u.

Volstrekt onwaarschijnlijke, maar ongeforceerde, innemende komedie over een door en door fatsoenlijke eigenaar van een uitzendbureau die een treffende gelijkenis vertoont met de Amerikaanse president en diens plaats inneemt. Met Kevin Kline als de president én de lookalike.

Bowfinger (Frank Oz, 1999)Veronica, 20.30-22.05u.

Aanstekelijke komedie over (plezier in) filmmaken, Hollywood en verlangen naar erkenning komt ook de liefhebbers van dubbele bodems en cinefiele verwijzingen tegemoet. Mislukte B-filmregisseur Steve Martin laat dure actiester Eddie Murphy meespelen in een film zonder dat hij het zelf weet.