Televisie Film van de dag

Steve Martin en Eddie Murphy in Bowfinger . foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

Bowfinger. Bobby Bowfinger (Steve Martin) is een half mislukte maar altijd enthousiaste filmregisseur die al jaren probeert die ene film te maken die zijn definitieve doorbraak zal betekenen. En nu heeft hij hét scenario in handen. Chubby Rain moet de ultieme sf-film worden over buitenaardse wezens die in de vorm van regendruppels de aarde willen veroveren. Het enige probleem is een beroemde hoofdrolspeler, want die kost in tegenstelling tot de afdeling special effects van deze film veel geld. De oplossing is even geniaal als eenvoudig: laat hem niet weten dat hij meespeelt. Dus filmt Bowfinger topacteur Kit Ramsey (Eddie Murphy) zonder dat deze het doorheeft. ‘Cinéma nouveau’ noemt hij dat. Aanstekelijke komedie over het (plezier in) filmmaken, Hollywood en het verlangen naar erkenning bedient ook liefhebbers van dubbele bodems en cinefiele verwijzingen.(Frank Oz, 1999, VS), 20.30-22.05u.

André Waardenburg