Sharif uitgesloten van verkiezingen Pakistan

Islamabad. De Pakistaanse kiescommissie heeft de voormalige premier Nawaz Sharif gisteren uitgesloten van deelname aan de verkiezingen die voor 8 januari zijn gepland. Reden is dat hij in het verleden is veroordeeld. Een woordvoerder van Sharif, Ahsan Iqbal, zei dat de uitsluiting van Sharif onderdeel was van een plan van president Musharraf en zijn aanhangers om de verkiezingen te manipuleren. Iqbal zei dat Sharif de beslissing zal aanvechten. Sharif, die in 1999 in een militaire coup afgezet als premier door generaal Musharraf, keerde vorige week terug uit ballingschap en schreef zich in voor de verkiezingen. Maar andere kandidaten maakten bezwaar tegen zijn deelname omdat hij in 2000 veroordeeld is voor de kaping van een vliegtuig waar Musharraf in zat.