Roeiers Van der Kolk, Van Eupen herenigd voor Spelen Peking

AMSTERDAM. Ruim drie jaar na hun laatste gezamenlijke internationale wedstrijd stappen Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk weer bij elkaar in de boot. De roeisters hebben besloten, samen met hun coach Josy Verdonkschot, een traject in te zetten dat moet leiden tot een medaille tijdens de Spelen van Peking. Van Eupen en Van der Kolk boekten in het verleden successen in de lichte dubbeltwee. In 2003 wonnen ze de Wereldbeker, waarna het duo een jaar later tijdens de Spelen van Athene brons pakte. Na Athene gingen beiden hun eigen weg. Marit van Eupen ging verder in de lichte skiff en werd wereldkampioene in 2005, 2006 en 2007. Daarmee is zij de eerste Nederlandse roeister met drie wereldtitels. De dubbeltwee is de enige olympische discipline voor vrouwen in de lichtgewichtsklasse.