Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is cabaretier, kunstschilder en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk, die vertelt over zijn nieuwste cabaretvoorstelling Graag, meneer Van Merwijk!. Van Merwijk heeft veel verschillende dingen gedaan op het gebied van kunst en cultuur. De Rotterdamse ontwerpster Christien Meindertsma vertelt over haar fotoboek PIG 05049 waarin ze onderzocht welke producten van een varken worden gemaakt. Radio 5, 18.00-19.50u.

Napels. Gast is Joop van Riessen, die van 1965 tot 2004 bij de Amsterdamse politie werkte. Hij schreef een boek over veertig jaar criminaliteitsontwikkeling in Amsterdam. Tegenwoordig is Van Riessen adviseur bij het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in Den Haag. Radio 5, 20.02-21.00u.

Casa Luna. Gast is Diederick van Eck. De ‘zingende bankier’ gaf een internationale financiële carrière op, toen hij in 2000 koos voor zijn passie: muziek. Hij maakte enkele easy-listening-cd’s en begon aan een groot project: liederen geïnspireerd op twaalf werken van Vincent van Gogh. Radio 1, 0.02-0.45u.