Opleiding Europees recht voor Chinezen

Rotterdam. De Universiteit Maastricht gaat samen met twaalf Europese en drie Chinese universiteiten een opleiding internationaal en Europees recht opzetten in Peking. In januari gaan de eerste colleges van de zogenaamde Europe-China School of Law van start. Dat hebben de participerende universiteiten vorige week bekendgemaakt. Het instituut gaat, met 17 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie, een driejarige Engelstalige master aanbieden voor studenten, rechters, en advocaten. De decaan van de Maastrichtse rechtenfaculteit, Aalt-Willem Heringa, zegt dat de docenten uit Maastricht vooral vakken Europees recht gaan verzorgen. ”Maar wij hebben geen beperkingen. Ook mensenrechten en intellectueel eigendom horen bij het curriculum.” De laatste twee zijn pijnlijke onderwerpen voor China.