Ja hoor, ook hij moet een film maken

Kamerlid en PVV-leider Wilders wil een film maken over de Koran. Hij wil kennelijk voortgaan op het heilloze, strijdlustige pad dat eerder is ingeslagen door Hirsi Ali en Van Gogh. Het kabinet is - begrijpelijk - bezorgd over de consequenties. Waarom, vraag ik mij af, meent minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) dan dat het buiten kijf staat dat Wilders deze film mag maken? Terecht wijst de minister op de verantwoordelijkheid die noodzakelijk is bij het gebruik van de vrijheid van meningsuiting. Wilders laat al lange tijd zien dat hij deze verantwoordelijkheid helemaal niet draagt. Van de bescherming die hem nog steeds op kosten van de Nederlandse belastingbetaler wordt gegeven, maakt hij misbruik door de ene na de andere hufterigheid de samenleving in te gooien. De vraag is of de beveiliging van Wilders niet langzaamaan moet worden stopgezet zodat hij de maatschappelijke discussie vanuit een gelijke uitgangspositie moet gaan voeren als andere politici.