In plaats van zwemmen

In plaats van zwemmen KABUL. Jongens voetballen in een leeg zwembad in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Door oorlogen en het Talibaan-bewind zijn de meeste openbare voorzieningen voor de jeugd vernield. Wel werd een aantal jaar geleden de golfbaan van de Kabul Golf Club, even ten noordwesten van de hoofdstad, in gebruik genomen. De omgeving, grenzend aan een meer, was de afgelopen decennia het toneel van oorlogshandelingen. Andere sporten, zoals buzkashi (het grijpen van de geit, een soort polo maar dan veel wilder) en bodybuilden werden altijd beoefend. Voor beiden zijn geen voorzieningen nodig. Foto AFP/Massoud Hossaini Afghan youths play football at a swimming pool on Wazir Akbar Khan hill in Kabul, 03 December 2007. Almost three decades of war in Afghanistan have destroyed most of the public places where youths used to gather for amusement. AFP PHOTO/MASSOUD Hossaini AFP

Jongens voetballen in een leeg zwembad in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Door oorlogen en het Talibaan-bewind zijn de meeste openbare voorzieningen voor de jeugd vernield.

Wel werd een aantal jaar geleden de golfbaan van de Kabul Golf Club, even ten noordwesten van de hoofdstad, in gebruik genomen. De omgeving, grenzend aan een meer, was de afgelopen decennia het toneel van oorlogshandelingen. Andere sporten, zoals buzkashi (het grijpen van de geit, een soort polo maar dan veel wilder) en bodybuilden werden altijd beoefend. Voor beiden zijn geen voorzieningen nodig.