Herfinanciering Spyker

De Nederlandse autofabrikant Spyker Cars heeft de afgelopen week een intentieverklaring getekend voor de herfinanciering van het bedrijf. Het betreft een overeenkomst met ACI, een vennootschap die gevestigd is in Liechtenstein. De Nederlandse eigenaar achter het bedrijf wenst anoniem te blijven.

Interim-voorzitter Hans Hugenholtz van Spyker bevestigt dat er een intentieverklaring is getekend met ACI, dat geïnteresseerd zou zijn in 54 procent van de aandelen van Spyker, die nu nog voor het merendeel in handen zijn van de familie Mol (26 procent) en Victor Muller (11 procent). Op de beurs werd vanochtend de handel in aandelen Spyker opgeschort.

Hugenholtz ontkent dat voormalig bestuurder en oprichter van Spyker, Victor Muller, van zijn aandelen af wil. Ook zegt Hugenholtz nog met andere partijen dan ACI in gesprek te zijn over de herfinanciering van de autofabriek.

In oktober verkocht Spyker degeldverslinde Formule 1-renstal omdat de kas van Spyker leeg was. Het geldverslindende raceteam, een duur speeltje van grootaandeelhouder Mol zorgde volgens Hugenholtz „een cashdrain van 6 miljoen euro per kwartaal.”