Grote fusie tussen game-ontwikkelaars Frankrijk en VS

Parijs. De ontwikkelaars van de populaire computerspellen World of Warcraft en Call of Duty gaan fuseren tot `s werelds grootste producent van videogames. Het Franse Vivendi Games wordt samengevoegd met het Amerikaanse Activision tot een nieuw bedrijf genaamd Activision Blizzard. Vivendi brengt zijn computerspelactiviteiten ter waarde van 8,1 miljard dollar onder in Activision Blizzard in ruil voor 295,3 miljoen aandelen van het nieuwe bedrijf. Daarnaast betaalt Vivendi 1,7 miljard dollar in contanten, waarvoor het nog eens 62,9 miljoen aandelen krijgt. De waarde van het nieuwe bedrijf bedraagt ongeveer 18,9 miljard dollar. Vivendi is het bedrijf achter het zeer populaire online spel World of Warcraft, dat naar schatting wereldwijd 9,3 miljoen spelers heeft. Het bedrijf telt 4.000 werknemers. Activision is ook bekend van Guitar Hero. Bij Activision werken 2.000 mensen.