Een boekje met 350 url’s

Webfavorieten luidt de simpele titel van een boekje met een bonte keur aan websites. De 350 adressen zijn de persoonlijke keuze van internetadviseur Ben Roos. Commerciële websites heeft hij zoveel mogelijk gemeden en bij elk adres staat een waardering in de vorm van sterren. Handig is dat Roos meldt als er extra software nodig is voor een site. Het vlot geschreven boekje met kritische kanttekeningen is opgedeeld in zeven categorieën: van Werk & Bedrijf tot Wonen & Relaties. In die laatste categorie valt bijvoorbeeld de site www.normalroom.com. Op deze site staan geen gestylede interieurs, maar kun je een kijkje nemen in de huiskamers van échte mensen over de hele wereld: van Turkije tot de VS. Helaas doen niet alle sites het meer. Zo is www.Isltn.nl – met e-cards met spreuken om te onthaasten – al niet meer op het web beschikbaar.

Webfavorieten van Ben Roos, 12,50 euro, One Two Uitgeverij

Rectificatie / Gerectificeerd

Webvoorkeur

In de aflevering Een boekje met 350 url’s uit de rubriek ‘Webvoorkeur’ (dinsdag 4 december, pagina 32) werd over de site www.Isltn.nl gemeld dat die niet meer online is. Bedoeld werd www.Lslnt.nl, zoals het ook werd besproken in het boekje Webfavorieten. Deze site is wel online .