Duitse politie naar Oostenrijk voor EK 2008

Duitsland zal tijdens het Europees kampioenschap voetbal achthonderd agenten naar Oostenrijk sturen. Dat heeft de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Günther Platter, gisteren medegedeeld. Oostenrijk neemt voor de wedstrijden in groep B - met Duitsland, Oostenrijk, Polen en Kroatië - extra maatregelen om mogelijke rellen in de kiem te smoren. Platter wil een herhaling van de onlusten tijdens het WK-duel tussen Duitsland en Polen, in de zomer van 2006, voorkomen. In Dortmund gingen relschoppers van beide landen met elkaar op de vuist en werden ongeveer vierhonderd mensen aangehouden. De Poolse hooligans hebben een kwalijke reputatie. De club Wisla Krakow werd al eens een jaar uitgesloten van Europees voetbal na hevige rellen met fans. Ook Zwitserland gaat extra maatregelen nemen om het hooliganisme te bestrijden. (ANP)