Clarence Seedorf op weg naar club van honderd

AC Milan treedt vanavond in de Champions League aan tegen Celtic. Seedorf kan een mijlpaal bereiken.

Clarence Seedorf kan vanavond zijn honderdste wedstrijd in de Champions League spelen. De 31-jarige Nederlandse voetballer treedt met AC Milan in het San Siro aan tegen Celtic. De Italianen zijn al geplaatst voor de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi en de kampioen van Schotland heeft nog minimaal een punt nodig om Shakhtar Donetsk en Benfica – die elkaar vanavond treffen in Oekraïne – achter zich te houden.

De wedstrijden in Groep D van de Champions League worden in tegenstelling tot de duels in de andere groepen deze week al afgewerkt omdat AC Milan deelneemt aan het WK voor clubteams, vanaf vrijdag in Japan. AC Milan heeft zich als winnaar van de Champions League geplaatst voor de derde editie van het WK ‘nieuwe stijl’. Seedorf won in 1998 met Real Madrid de wereldbeker voor clubteams.

Naast Milan doen continentale kampioenen als Étoile Sportive du Sahel (Afrika), Urawa Red Diamonds (Azië), Boca Juniors (Zuid-Amerika) en CF Pachuca (Midden- en Noord-Amerika) en Waitakere United (Oceanië) mee. Het Japanse Sepahan neemt namens het gastland Japan deel.

AC Milan mag de beginfase van het mini-toernooi overslaan en speelt pas op 13 december de wedstrijd in de strijd om de wereldbeker. De Italianen hopen dat de Braziliaan Ronaldo dan voldoende hersteld zal zijn van een blessure om zijn rentree te kunnen maken.

Zonder Ronaldo aan zijn zijde hoopt Seedorf zich vanavond te scharen in een select gezelschap van spelers die honderd wedstrijden in de Champions League op hun naam hebben staan. Recordhouder is Raúl van Real Madrid. De spits, die nog altijd actief is, speelde 112 keer in het Europese toernooi.

Seedorf, die met drie verschillende clubs vier keer de Champions League wist te veroveren, maakte in het seizoen 1994/1995 als Ajacied zijn debuut op het hoogste Europese niveau tegen zijn huidige werkgever AC Milan.