Brad Pitt bouwt huizen

Acteur Brad Pitt heeft beloofd tenminste 150 huizen te zullen bouwen in het gedeelte van New Orleans dat verwoest is door orkaan Katrina, dat meldt de BBC-site vandaag. De 43-jarige acteur, die zelf 5 miljoen dollar investeert in het project, deed een oproep voor verdere donaties. Pitt en zijn partner Angelina Jolie hebben zelf ook een huis in New Orleans.

Dit is een waar ‘adopteer-een-huis’ project, zei Pitt op de persconferentie. „Er is geen enkele reden dat we niet duizend huizen zouden kunnen bouwen, of zelfs tienduizend.”

Dertien architecten zijn betrokken bij het project. De huizen die zij zullen bouwen zullen voldoen aan milieuvriendelijke eisen.

Vandaag werd eveneens bekend gemaakt dat acteur Russell Crowe Brad Pitt zal vervangen in de politieke thriller State of Play. Pitt trok zich twee weken geleden terug uit het project omdat hij moeite had met het script. Volgens Hollywood Reporter had het weinig gescheeld of filmmaatschappij Universal had de film afgeblazen.

Pitt zou de rol van een onderzoeksjournalist spelen, naast Dame Helen Mirren en Ed Norton. State of Play, gebaseerd op een BBC-serie, gaat over een aantal journalisten die de mysterieuze dood van een onderzoeker onder de loep nemen. Regisseur is Kevin Macdonald, die ook The Last King of Scotland maakte. Universal zou hebben overwogen om Brad Pitt aan te klagen. (ANP, BBC)