Ayaan werft via website fondsen voor bewaking

Ayaan Hirsi Ali heeft gisteren een website geopend waarop sympathisanten nu ook online voor haar veiligheid kunnen betalen. Via PayPal kan men eenmalig een bedrag storten of maandelijks 10 tot 50 dollar (6,8 tot 34 euro) bijdragen aan het ‘Ayaan Hirsi Ali Security Trust’. In de Verenigde Staten zijn de bijdragen aftrekbaar, en mogelijk ook bij de Nederlandse fiscus, die giften vanaf 60 euro onder voorwaarden aftrekbaar stelt. Tot dusver kon door Nederlanders slechts geld worden gestort via het bedrijf Haweya BV, dat in Nederland hetzelfde postbusnummer heeft als de stichting Ethica, die sinds 2005 opkomt voor belaagde moslimvrouwen. Tevens deelt het bedrijf een adres met het mediabedrijf van publicist Leon de Winter, die het in zijn columns vaak opneemt voor Hirsi Ali. Volgens Hirsi Ali’s woordvoerder is de wereldwijde beveiliging nog niet rond. (NRC)