4 Verwennen

Jezelf verwennen

Sinterklaas vieren is aandacht geven aan degenen die je liefhebt. En omdat het gebod luidt: heb je naaste lief als jezelf, kun je pakjesavond prima inzetten als excuus om jezelf te verwennen. Eten dat jij lekker vindt, maar niemand anders zou voorschotelen. Doen waar alleen jij aardigheid aan beleeft. Datgene kopen dat je maar nooit voor je verjaardag krijgt. ‘Is het een cadeautje?’ ‘Jazeker, het is voor een geliefde. Pakt u het extra mooi in?’ Andere optie: jezelf trakteren op een uitgebreid wellnessarrangement met een drijfsessie in een zoutwatertank, een Oosterse massage en een modderpakking als toetje. De meeste sauna’s en kuuroorden zijn gewoon open woensdagavond. Zwaluwhoeve in Harderwijk bijvoorbeeld (www.zwaluwhoeve.nl). Bijkomend voordeel van een bezoek op Sinterklaasavond: alle andere bezoekers hebben ook geen kleine kinderen (meer). (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Elise van der Laan en Peter Teffer