2 In de buurt helpen

Voor Sinterklaas spelen

Als je zelf geen Sinterklaas wilt vieren, ben je voor je buren met kinderen een waardevolle gast. Vraag eens na in de buurt of er iemand behoefte heeft aan een pepernotenstrooier of een belletjetrekker met een zak cadeaus. Je buren bezorg je een geslaagde Sinterklaas en jezelf een goed gevoel. Als je echt enthousiast raakt, kun je je volgend jaar aanmelden als vrijwillige Sinterklaas of Piet bij www.sintcentrale.nl. Met een sinterklaasteam van inmiddels 140 vrijwilligers verzorgt de Sintcentrale uittochten, huisbezoeken en Sinterklaasfeesten in bejaardentehuizen. De winst wordt voor een groot deel geschonken aan goede doelen. Je kunt in je rol opgaan in alle soorten en maten Pieten: rastapiet, machopiet, potloodpiet of kanariepiet. Geen paniek, de vertrouwde originele Pieten zijn ook in trek. Voor dit jaar is de Sintcentrale al voorzien, maar wellicht kun je in 2008 je steentje bijdragen. (EvdL)