Zwitserse skiërs snel op de pistes

Zwitserland heerste dit weekeinde op de skipistes. Martina Schild won een Super G voor de wereldbeker in het Canadese Lake Louise, Daniel Albrecht was de snelste op de reuzenslalom in het Amerikaanse Beaver Creek en Didier Cuche nam de leiding in het algemene klassement van de wereldbeker.

Albrecht had donderdag ook al de supercombinatie op zijn naam geschreven en verraste gisteren met winst op de reuzenslalom. Hij was na twee runs op de ‘Roofvogelpiste’ de snelste in 2 minuten en 24,30 seconden. De Oostenrijker Mario Matt moest 0,05 seconden toegeven.

Didier Cuche, winnaar van de eerste manche, verloor te veel tijd in de tweede run en werd derde met een totaaltijd van 2.24,41. Wel klom Cuche naar de eerste plek in de algemene stand van de wereldbeker. Hij passeerde Aksel Lund Svindal, die waarschijnlijk de rest van het skiseizoen mist. De 24-jarige Noorse allrounder kwam dinsdag tijdens de training in de Rocky Mountains zwaar ten val en liep daarbij een ernstige verwonding op aan een dij en botbreuken in het gezicht.

Martina Schild behaalde haar eerste wereldbekerzege. De 26-jarige Schild won in Lake Louise de eerste Super G van het seizoen. Ze gleed in 1 minuut en 16,21 seconden de Whitehorn af. De Duitse Maria Riesch kwam beneden in de tweede tijd (1.16,41) en Jessica Lindell-Vikarby werd derde (1.16,83).

Schild is al vanaf 1998 skiprof. Haar grootste succes behaalde ze vorig jaar bij de Olympische Spelen in Turijn met een zilveren medaille op de afdaling. (ANP)