Vedior voor 3,5 miljard naar Randstad

Uitzendconcern Randstad wil de Nederlandse branchegenoot Vedior overnemen voor 3,5 miljard euro. Dat hebben beide bedrijven vanochtend bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag lieten de twee nieuwe partners al weten dat ze met elkaar in gesprek waren over een mogelijk samengaan, nadat de beurskoers van Vedior met ruim 22 procent was opgelopen.

Randstad wil een bod op Vedior uitbrengen van 20,19 euro per aandeel, zei het vanmorgen. Dat is bijna 52 procent hoger dan de gemiddelde beurskoers van Vedior in de maand november. Het is wel lager dan de koers van het bedrijf in de zomer. Begin juli noteerde het aandeel nog boven de 23 euro.

Met de nieuwe combinatie ontstaat een internationale uitzendgigant met een omzet van ruim 17 miljard euro, en een bedrijfsresultaat van 883 miljoen. Wereldwijd worden Randstad en Vedior de op één na grootste partij, door het Amerikaanse Manpower in te halen. Het Zwitserse concern Adecco blijft marktleider.

In zeven landen, waaronder Nederland en Duitsland, wordt de combinatie marktleider. Ben Noteboom, bestuursvoorzitter van Randstad, gaat de combinatie leiden. Ook financieel topman Robert-Jan van de Kraats blijft aan. Vedior-topman Tex Gunning gaat de integratie van de bedrijven leiden.

Het bod bestaat voor iets minder dan de helft uit contanten (9,50 euro) en voor de rest uit aandelen Randstad. De raden van bestuur en van commissarissen stemmen in met het voorstel. Oprichter Frits Goldschmeding van Randstad, met ruim 46 procent grootaandeelhouder, heeft al toegezegd voor het bod te zullen stemmen. Randstad doet het bod al gestand als 67 procent van de aandeelhouders zich meldt. Het aandeel Vedior was rond het middaguur met 8,8 procent gestegen naar 18,80 euro, Randstad stond 10,1 procent lager op 29,29 euro.