‘Stranded’ wint op Idfa-festival

De film Stranded is zaterdag uitgeroepen tot beste lange documentaire op het documentairefestival Idfa in Amsterdam. De film van regisseur Gonzalo Arijon vertelt het al eerder verfilmde verhaal van een rugbyteam uit Uruguay dat in 1972 neerstortte met een vliegtuig in de Andes en twee maanden overleefde, onder meer door mensenvlees te eten. De film is opgebouwd uit interviews met overlevenden en gedramatiseerde reconstructies. Andere genomineerden waren Up the Yangtze! van Yung Chang en Septembers van Carles Bosch. Winnaar van de publieksprijs én de award voor beste korte documentaire is To See If I’m Smiling van Tamar Yarom. Naar schatting zijn dit jaar 145.00 kaartjes verkocht, zo’n 15.000 meer dan vorig jaar. (NRC)

Bekijk de trailer van Stranded via www.idfa.nl