Radio Voorkeur

Componist van de week. Niemand weet hoe Jan Dismas Zelenka (1679-1745), componist aan het hof in Dresden, er heeft uitgezien. Terwijl het werk van menig gevierde tijdgenoot is vergeten, staat de muziek van Zelenka, zowel zijn orkest- als zijn kerkmuziek, nog steeds volop in de belangstelling. Radio 4, 19.30-20.02u.

Kunststof. Kunstenaar Ies Jacobs vertelt over zijn expositie Overleven een kunst. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met Rob van Erkelens, winnaar van de Pé Hawinkels pioniersprijs. Dichter en beeldend kunstenaar F. Starik vertelt over Twee fietsen, een liedje van de Schotse, in Nederland woonachtige kunstenaar en muzikant Dan Geesin. Arnon Grunberg over New York en Daniël Dee over zijn nieuwe dichtbundel Koffiedik zingen. Radio 6, 20.00-22.00u.

Casa luna. Gast is Hubert Smeets, vier jaar correspondent voor NRC Handelsblad in Moskou, thans commentator bij deze krant, en de afgelopen jaren hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Hij praat o.a. over de toekomst van Rusland. Radio 1, 0.02-1.00u.