nader bekeken

Roy Makaay heeft gisteren in het thuisduel met Heracles het snelste doelpunt van het seizoen gemaakt. De spits van Feyenoord was al na achttien seconden doelman Martin Pieckenhagen te slim af. De 32-jarige spits van de Rotterdamse club maakte 26 minuten later ook zijn negende doelpunt van het seizoen. Makaay toont zich dit seizoen bij Feyenoord een sluwe en slimme spits die vrijwel ongrijpbaar is. Vorige week maakte Makaay in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zijn 300ste doelpunt in zijn profcarrière. Bondscoach Marco van Basten ziet het nog altijd niet zitten in de spits, die in het verleden uitkwam voor Vitesse, Tenerife, Deportivo La Coruña en Bayern München. Makaay kwam in het verleden 43 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde zes maal voor Oranje. Makaay houdt er geen rekening mee dat hij komende zomer mee zal doen op het Europees kampioenschap.