Kylies stem als koel briesje en haar leven als dansvloer

cd pop Kylie Minogue: X EMI ***--

cd pop

Kylie Minogue: X EMI ***

Wat een popster vandaag de dag al niet moet doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Als je de nieuwe cd van Kylie Minogue openmaakt, valt er een monster uit van haar nieuwste parfum, Darling, dat ‘sparkling & sensual’ belooft te zijn. Zo sparkling en sensueel als haar muziek? Dan zal het parfum moeten ruiken naar zweet, van eindeloos, nachtenlang dansen. Want dat is het thema van deze plaat. Kylie mag dan borstkanker en een verbroken relatie achter de rug hebben, haar leven is nu een dansvloer.

Voor haar tiende cd, X, werd niet gekeken op een producer meer of minder (onder anderen Blood-shy&Avant, bekend van Britney Spears’ hit Toxic). De nummers kregen een wervelend geluidsbeeld, opgebouwd uit kale elektronica, waarin Kylies stem als een koel briesje rondwaart. Het gepiep, geknor en de robotachtige geluiden worden geolied ingezet, met flinterdun maar meeslepend resultaat. Liedjes als The One, Two Hearts en Like A Drug zijn instant-klassiekers als het om hersenloos deinen in de disco gaat.