Katoenbouw moet papaver verdringen

Katoenbouw moet papaver verdringen Kaboel, 3 Dec. Een man is aan het werk in een katoenweverij in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Hoewel papaver (bedoeld voor de productie van opium) vooralsnog het belangrijkste landbouwproduct van Afghanistan is, wordt steeds meer katoen verbouwd. Onder druk van de internationale gemeenschap, aangevoerd door de VS, oefent de Afghaanse regering invloed uit op boeren om meer katoen te verbouwen. De gouverneur van de noordelijke provincie Helmand, waar traditioneel veel papaver wordt verbouwd, dreigt met verdelging van de oogsten als dit niet gebeurt. De oogst van katoen zou net zo lucratief zijn als papaverbouw, waarvan het grootste gedeelte van de opbrengst bij drugshandelaren terechtkomt. De industrie van Afghanistan is groeiende en bestaat vooral uit de productie van ambachtsproducten (textielhandwerk), de katoenindustrie en de landbouw. (Foto Reuters) A man works in a cotton weaving shop in Kabul December 3, 2007. REUTERS/Ahmad Masood (AFGHANISTAN) REUTERS