Herfstweer

De komende dagen is het volop herfst. Dagelijks valt er regen en het waait bovendien stevig, aan zee trekt de wind soms aan tot stormachtig, kracht 8. De temperatuur gaat wel omhoog en zo wordt het woensdag tussen 11 en 13 graden.

Het herfstweer wordt veroorzaakt door een aantal lagedrukgebieden die over de Atlantische oceaan of de Noordzee richting het oosten trekken. Aan de zuidzijde van deze depressies waait het flink, maar de aangevoerde lucht is wel behoorlijk zacht.

Vanavond en vannacht zijn met name in de kustprovincies een aantal buien, landinwaarts klaart het op en daalt de temperatuur bij iets afnemende wind naar 4 of 5 graden. Aan zee is het met 6 of 7 graden wat zachter.

Morgen breekt eerst de zon door en valt er slechts een enkel buitje. In de middag raakt het bewolkt en later volgt ook wat lichte (mot)regen. Het wordt 8 tot 10 graden en de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, kracht 3 tot 5.

Na morgen trekt de wind opnieuw aan en komt het aan zee af en toe tot een stormachtige bries. De bewolking overheerst en dagelijks valt er regen. De temperatuur gaat verder omhoog en komt ’s middags op 10 tot (lokaal) 13 graden uit. Ook ’s nachts is het zacht. Van vorst is voorlopig geen sprake.