Fusie van grote game-makers

Het Franse mediaconcern Vivendi, de maker van het bekende World of Warcraft computerspel, wil zijn game-divisie fuseren met de Amerikaanse game-maker Activision. Het nieuwe fusiebedrijf wordt de grootste game-maker ter wereld, met een jaaromzet van bijna 4 miljard dollar (ruim 2,5 miljard euro). Vivendi, dat ook eigenaar is van de tv-zender Canal plus en de platenmaatschappij Universal, krijgt 52 procent van de aandelen in het nieuwe gamebedrijf. Activision is nu in omvang de tweede spelletjesmaker in de Verenigde Staten, na Electronic Arts. Het heeft onder meer de games Guitar Hero en Spider-Man op de markt gebracht. Vivendi’s grootste hit is World of Warcraft, een online multispeler game met 9,3 miljoen abonnees. Activision houdt zijn beursnotering op de Amerikaanse Nasdaq. (Reuters)