Dubbel in de krant

Tot mijn verbazing las ik onlangs in nrc.next twee dagen achter elkaar hetzelfde verhaal over Sicko, de nieuwste film van documentairemaker Michael Moore. Ik begrijp dat het een nieuwswaardig feit is, maar het eerste artikel had makkelijk een andere focus kunnen kiezen: er zijn veel meer goede films op het documentairefestival IDFA te zien. Als dat was gebeurd, dan was er ook informatie geweest over films die minder publiciteitsgeil zijn dan Sicko.

De nieuwe cd van zangeres Jill Scott heeft ook nogal veel aandacht gekregen in next. Eerst kon ik een artikel over haar nieuwe cd lezen, en een paar dagen later vond de redactie het nodig om een gesprek met de zangeres onder mijn aandacht te brengen.

De beperkte ruimte die next heeft, zou beter besteed kunnen worden.

Brieven en opiniestukken sturen naar opinext@nrc.nl