Beweging tegen ‘verWildering’

Er komt een tegenbeweging tegen Geert Wilders en de ‘verWildering’ van de samenleving. Dat zegt René Danen van ‘Nederland Bekent Kleur’, een nationale antiracismebeweging. Het is de bedoeling dat de tegenbeweging een breed platform wordt van kerken, vakbonden en migrantenorganisaties. Het initiatief is een reactie op de oproep die voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra afgelopen vrijdag deed in het dagblad Trouw. In een ingezonden brief stelt CDA-lid Terpstra dat Wilders zijn positie als Kamerlid misbruikt om op te hitsen. Terpstra juicht de plannen voor een tegenbeweging toe, liet hij weten. Wilders noemt het initiatief „ronduit walgelijk”. De PVV-politicus spreekt van een buitenparlementaire tegenbeweging tegen zijn fractie, die „de democratische steun heeft van ruim een half miljoen stemmers”. (ANP)