Betancourt: Ik voel me slecht

Ingrid Betancourt, de Frans-Colombiaanse voormalige presidentskandidate die in februari 2002 werd ontvoerd door rebellenbeweging FARC in Colombia, voelt haar krachten wegvloeien. „Ik voel me lichamelijk niet goed. Ik heb geen trek meer, en mijn haar valt uit”, schrijft ze in een brief aan haar moeder, naast een video-opname het eerste levensteken in vier jaar. „Hier (in de jungle) leven we als doden.” De handgeschreven brief van twaalf kantjes, gedateerd 24 oktober, werd vrijdag vrijgegeven door de Colombiaanse autoriteiten, samen met videobeelden van een zeer teneergeslagen Betancourt. Familieleden maakten de inhoud dit weekeinde openbaar en spraken hun steun uit voor de Venezolaanse president Chávez. Die heeft tot woede van zijn Colombiaanse ambtgenoot Uribe geprobeerd te bemiddelen om Betancourt vrij te krijgen. (AFP)